Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 20 ביקורות
js_loader

6 כללים חשובים לבעלי חשבון בנק בחו"ל

חשבונות בנק בחו"ל, משמשים בעשור האחרון ישראלים רבים שבבעלותם עסקי מסחר אלקטרוני. לכן חשוב מאוד לדעת מה אומר החוק בישראל על החזקת חשבונות מסוג זה וחבות המס החלה על בעליהם. לטובת העניין, בשורות הבאות נדון בהרחבה בחוקיות השימוש של ישראלים בחשבונות בנק בחו"ל, ונציג 6 כללים חשובים לבעלי חשבון בנק בחו"ל שיסייעו לחסוך מכם חיכוכים מיותרים מול רשות המיסים הישראלית.

 

על חוקיות השימוש של ישראלים בחשבונות בנק בחו"ל

לפני שאנו צוללים לעומקם של הכללים החשובים להחזקת חשבונות בנק זרים, חשוב לחדד ולומר כי אין שום מניעה מבחינת החוק הישראלי, מהחזקה של חשבונות בנק מחוץ לגבולות הארץ. יחד עם זאת, חובת דיווח על חשבונות אלו לרשויות המסים בארץ – חלה גם חלה על בעליהם הישראלים.

כך למשל, כל תושב ישראלי שמחזיק בחשבון בנק זר שנמצאים בו כספים בסכום החורג מן התקרה שנקבעה בחוק לעניין חבות הדיווח לרשות המיסים, חייב יהיה בהגשת דוחות מס שנתיים בישראל.

גם אם הסכום שנצבר בחשבון הבנק של הנישום בחו"ל, הוא נמוך מן התקרה שמחייבת בהגשת דו"ח שנתי לרשות המיסים בארץ, אך בחשבונו תועדו הכנסות מדיבידנדים, דמי שכירות או מכירה של ניירות ערך – על הנישום בעל חשבון הבנק הזר, תחול חובת דיווח לרשות המיסים הישראלית.

 

כלל מספר 1: החזקת חשבון בנק בחו"ל אינה פוטרת מדיווח לרשות המיסים בישראל על הכנסות

כל אדם בעל תושבות ישראלית נדרש על פי חוק להצהיר על כל הכנסה שהוא מייצר בישראל או מעבר לים, לרשות המסים בארץ. בהתאם לחוקי המס, עשוי בעל ההכנסה גם להידרש לתשלום מס הכנסה בעד הכנסותיו שיוצרו בחו"ל.

כך גם מכירות באיביי שבוצעו בין מוכר ישראלי וקונה ישראלי עדיין חייבות להיות מדווחות לרשות המסים בארץ. אין חשיבות לסוגיית היקף ההכנסה או היותה עסקה מזדמנת – זוהי הכנסה החייבת בתשלום מס ככל הכנסה אחרת שיוצרה בגבולות ישראל.

6 כללים חשובים לבעלי חשבון בנק בחול
6 כללים חשובים לבעלי חשבון בנק בחול

מה עלול לקרות למחזיקי כספים בחשבונות זרים שלא דיווחו עליהם לרשות המסים?

בעקבות כך שישראל חתמה על אמנת ה- FATCA מול ארה"ב בשנת 2016 ועם המדינות החברות ב- OECD חתמה בשנת 2018 על הסכמי ה CRS – הבנקים האמריקאיים והאירופאיים משתפים כיום את רשות המיסים הישראלית, במידע הנוגע לחשבונות בנק זרים שישראלים מנהלים אצלן.

פירוש הדבר הוא שאם יש לכם חשבון בנק אמריקאי או אירופאי, אי דיווח על הכנסות המוזרמות לתוכם עלול להוביל לנקיטת סנקציות חמורות כנגדכם מצד רשות המיסים הישראלית. כל ישראלי הנחשד בהחזקת כספים בחשבונות בנק בחו"ל ללא דיווח עליהם לרשות המיסים בארץ, עשוי לעמוד למשפט פלילי ולשאת בעונשים חמורים מאוד ובהם קנסות כספיים כבדים וכן בעונש מאסר בפועל.

 

כלל מספר 2: ארנק דיגיטלי אינו שונה מחשבון בנק בחו"ל בהיבטי מיסוי

בכל הנוגע לחובת דיווח לרשויות המס בארץ על הכנסות שנעשו בחו"ל, אין שום משמעות לאמצעי התשלום שהתקבול נקלט בו. היינו, אין שוני בראי החוק, בין החזקת חשבון בנק זר לבין החזקת ארנק דיגיטלי בינלאומי כמו Payoneer ודומיו, בהקשרי חובת הדיווח לרשות המיסים בישראל.

יתרה מכך, בין שמדובר על תשלום במזומן, שיק, העברה בנקאית, Paypal ארנק דיגיטלי ואף בשימוש בביטקוין על פי החוק חובה לדווח על העסקה לרשויות המס בישראל ולשלם בגינה מס כחוק.

 

כלל מספר 3: הכנסות נמוכות בחו"ל אינן פטורות מדיווח

גם אם ההכנסות בחשבון הבנק הזר שלכם בחו"ל נראות לכם נמוכות ואתם סבורים שלא יגיעו למדרגת המס הנמוכה ביותר בארץ – זה לא פוטר אתכם מלדווח עליהן למס הכנסה הישראלי. אי דיווח על תקבולים בכל סכום שהוא, מהווה עבירה פלילית שעשויה להוביל לכך שיפתחו כנגדכם בהליכים פליליים, שעלולים להביא למאסרכם ולחיובכם בתשלום קנסות גבוהים להחריד.

כלל מספר 3: הכנסות נמוכות בחו"ל אינן פטורות מדיווח

 

כלל מספר 4: רשות המיסים רשאית לפתוח בהליך פלילי כנגד מעלימי מס במשך 10 שנים

חשוב שתדעו כי גם אם כיום אתם מדווחים על הכנסותיכם בחו"ל כחוק, אם בעבר לא עשיתם זאת, אתם עדיין נמצאים בסיכון לנקיטת סנקציות פליליות ואזרחיות מטעם רשות המיסים הישראלית. החוק בישראל קובע כי תושב ישראלי שאינו מדווח על הכנסותיו בחו"ל יכול להיחקר בשל כך גם בדיעבד במשך עד עשר שנים.

 

כלל מספר 5: גילוי מרצון הוא לעיתים הפתרון

ככל שטרם נפתחו נגדכם הליכים פליליים בגין אי עמידה בחובת הדיווח על חשבונות בנק זרים, ובהינתן שהסכומים שצברתם בחשבונות מסוג זה אינם גבוהים, ייתכן כי הדרך הטובה ביותר להגן על עצמכם מהליכים פליליים וסנקציות חמורות, היא לדווח לרשות המיסים הישראלית על הכנסותיכם בחו"ל רטרואקטיבית ומיוזמתכם. בהקשר זה מומלץ להתייעץ עם עורך דין מנוסה לענייני מיסוי שיוכל לסייע לכם לשמור על זכויותיכם בתהליך.

 

כלל מספר 6: אל תחששו מתשלום כופר

כדי למנוע סנקציות פליליות בעקבות העלמת מס בסכומים משמעותיים, ניתן לדווח באופן יזום לפקיד השומה הפלילי כדי לאפשר את פתיחתה של חקירת מס גלויה. הדבר נועד לאפשר לנישום לבקש שההליכים הפליליים והסנקציות כנגדו יומרו מלכתחילה בתשלום כופר, שהוא מעין קנס הנלווה אל תשלום חובות המס עצמם. כך ניתן למנוע במקרים רבים גם רישום פלילי.

 

סיכום

נקלעתם למצב ביש על רקע הכנסות בחשבון זר שלא דיווחתם עליהן? כלל האצבע במקרה כזה הוא לפנות בהקדם האפשרי להתייעצות משפטית מול עו"ד מיסוי טוב. משרד עורך דין משה קריסי מספק ייעוץ והכוונה בענייני מיסוי בתחום המסחר האלקטרוני ומיסוי הכנסות בחו"ל מזה כעשרים שנים וישמח לעזור גם לכם בתכנון מס מיטבי ובהתנהלות מחושבת ונבונה מול רשויות המס בישראל.

אל תהססו לפנות למשרדנו להתייעצות דיסקרטית כבר כעת – השאירו פרטיכם.