השינויים האחרונים בחוקי המס בישראל, ובפרט ביטול הפטור מדיווח לרשויות המס על הכנסות ונכסים בחו"ל ששייכים לעולים חדשים ותושבים חוזרים בארץ – מעוררים דאגה בקרב
למשרדנו ניסיון רב בתחום גילוי מרצון, המשרד מטפל בהגשת הליכי גילוי מרצון, אנונימיים וגלויים בהצלחה רבה. הניסיון והידע הרב הנרכש במשך השנים בתחומי השונים מעניק יתרון מכריע למשרד כאשר אנו מגיעים לטפל בהליך גילוי מרצון, החל מתהליך קליטת הלקוח תוך כדי שנעשית בחינה מדוקדקת של הליך הגילוי, ההשלכות הרוחביות והשפעתם על הליך הגילוי ועל גובה המס תוך כדי שאנו עושים שימוש בידע ובניסיון הרב במסגרת המו״מ למול רשויות המס בחתירה לתוצאה מטיבה לכל לקוח ושמירה מירבית על אינטרס הלקוח, מתוך מקצועיות ונאמנות ללקוח ובדיסקרטיות מלאה.
גילוי מרצון הינו הליך המאפשר לנישומים (בעלי תיק במס הכנסה וכאלה שאין להם) שלא דיווחו על מס בגין הכנסותיהם, לדווח ולהסדיר אותו מול רשות המיסים תוך הבטחה לאי נקיטת צעדים משפטיים פליליים כלפיהם. הליך זה התרחש בשני העשורים האחרונים בטווח של שנתיים בכל מחזור, וצפוי שרשות המס תחדש אותו בקרוב. לצורך התהליך מומלץ להיעזר בעורך דין גילוי מרצון. מאמר זה יאפשר הצצה להליך ומספר טיפים לבחירת עו"ד ומשמעותו עבור ההליך.
הליך גילוי מרצון תוקנן על ידי רשות המיסים הישראלית בשני העשורים האחרונים, בשל חשד להתרחבות משמעותית של אי דיווח על הכנסות כחוק על ידי נישומים ובעלי עסקים עצמאיים, הרחבתה של תופעה זו ובמקביל חוסר בכוח אדם ברשויות החוק ושינויים שחלו במסגרות הליכים של גילויים הדדיים בין מדינות שונות ברחבי הגלובס, הביא לכך שכמות המידע שנפרסה בפני רשויות המס הייתה אדירה, כל אלה הביאו לכך שרשויות המס יצאו במהלך שבו ניתנה לאזרחים אפשרות לדווח על העלמת המס/אי דיווח תוך כדי מתן הגנה מפני נקיטת הליכים פליליים. במקביל לזאת אנו הולכים ועדים לפרשיות של מפורסמים ואנשי עסקים אשר העלימו מס ולא דיווחו עליו לרשויות כמחויב, פרשיות שמעידות על שני תהליכים מקבילים:
עד לשנת 2019, אפשרה רשות המס הליך כאמור גילוי מרצון באמצעות נוהל שדרכו ניתן היה להצהיר על דיווח במס עבור מיסים שלא שולמו בעבר. בתמורה לכך מתחייבת הרשות שלא לנקוט בהליכים פליליים נגד הנושים ולא להעמיד אותם לדין. יש לציין כי נוהל זה היה נוהל מחודש ורחב וכלל לו בו מגזרים וענפים וסוגי הכנסות ותנאים נוספים שלא היו קיימים במסגרת נהלים קודמים, החל מסוף 2019 לא חודש הנוהל ולאור ההתפתחויות והמו״מ למול רשויות המס עם ציבור המייצגים ישנו צפי לחידוש הליך זה עוד השנה שנת 2022.
במאמר מוסגר נאמר כי נוהל גילוי מרצון הישן ראשוני עדין קיים ומשרדנו פועל גם כיום במסגרתו לצורך דיווח על העלמות מס.
תחום המשפט הקרוי דיני מיסים הוא תחום רחב, וכולל ענפים שונים ( מס הכנסה, מס ערך מוסף, מיסוי מקרקעין ודיני המכס). בכל הנוגע לענייני מיסים, ישנה התמחות של עורך דין מיסים. בתוך כל אלה קיימת נישה ספציפית של התמחות זו שהינה עורך דין גילוי מרצון, המומחה בתהליך זה מכיר את ההליך ואת השלכות הרוחב של התהליך בכל מערכי המס.
מטרותיו של עורך דין גילוי מרצון, בבואו לטפל בלקוח הבא לקבל שירות בתחום הגילוי מרצון הוא בין השאר, ליתן ולבחון:
חשוב לזכור, יש להליך גילוי מרצון משמעות כלכלית אך גם משמעות משפטית. אחרי הכול מדובר במס שלא דווח כחוק, וללא ההליך הנ"ל שמאפשר דיווח חוקי, היה הלקוח מסתכן באיתור על ידי רשויות המס שהיו נוקטות בהליך פלילי כנגדו..
למרות שכאן יש פטור ללקוח ומובטח לא שלא ייענש במידה ויעמוד בתנאים של הליך הגילוי, חשוב לזכור שרשויות החוק מכירות בו כמי שלא שילם בעבר, בין אם בכוונה או בתום לב. הרשויות לרוב אינן מבצעות הפרדה של המניע. כאשר מדובר על הליך משפטי, כדאי מאוד שיהיה נציג של החוק מעורב בהליך זה ובעיקר שהלקוח לא יישאר חשוף לבדו אל מול רשות החוק.
המשמעות המשפטית של הליך זה אינו מתרחשת רק בעת ההליך, אלא פרטי הלקוח נמצאים במשרדי המס, והוא מוכר כמי שלא הצהיר בעבר. על כן יש להיערך לכך שהדבר יגרור ביקורות עתידיות מצד רשויות המס, חלקן אף ביקורות פתע. לצורך ביקורות אלה כדאי להיות מלווים באופן רצוף על ידי רואה חשבון שיערוך סדר בחשבונות ובדיווחים.
לצד זאת כדאי שיהיה גורם משפטי במידת הצורך בייפוי כוח, ייצוג ואף תלונה על עריכת חקירה באופן שאינו תקין או מכבד. כשמדובר על ייעוץ מס הכנסה על ידי עו"ד גילוי מרצון, לרוב יש שיתוף פעולה מאורגן בין שני הגורמים הנ"ל.
הליך גילוי מרצון יכול לגרור אחריו הוצאות כלכליות, מעבר לתשלום המס עצמו מתלווים אליו קנסות אזרחיים, ריביות והצמדות וחיובים כספיים נוספים (עוד על החיובים והמשמעויות הכספיות הנלוות, ניתן לקרוא כאן באתר). ליווי צמוד של עורך דין גילוי מרצון שמודע למשמעויות הכלכליות ומכיר את ההליך בצורה מיטבית, בנוסף לכך שהוא מלווה על ידי צוות מקצועי של רואי חשבון ונציגי כספים, יכול לחסוך ללקוח עלויות משמעותיות.
אם הגעתם עד לכאן, סביר להניח שבכוונתכם לגשת להליך גילוי מרצון ואתם מחפשים עורך דין גילוי מרצון. חשוב לבחור עורך דין מיומן שבנוסף לכך גם יתאים לכם ולצרכיכם. להלן מספר עצות שיעזרו לכן בבחירה נכונה עבורכם.
בשל העלייה בתופעת אי דיווח על מס ובשל התנהלות שנעשית סבוכה יותר ויותר אל מול רשות המס, השוק הפך רווי בעורכי דין גילוי מרצון, ובמשרדים המציעים שירות בתחום זה. כיצד לאתר את האחד שייתן לכם את השירות המיטבי עבורכם? ראשית כדאי לאתר דרך המלצות. ישנן מספר גורמים ודרכים שניתן לקבל המלצות מועילות.
ישנם משרדי עורכי דין המתמחים בכל תחום המיסים ובכלל זה בתחום גילוי מרצון. משרדים אלה מומחים בפעילות אל מול רשויות המס, ויעילים מאוד בתהליך. סביר להניח שמה שהם יעשו עבורכם את השירות מחצי מהזמן (ואף פחות) מאשר שאתם הייתם עושים. היתרון הגדול של משרדים אלה, הוא האיגוד של בעלי המקצוע המומחים בתחום שיושבים תחתיו.
המשרד יכלול מן הסתם עורכי דין גילוי מרצון, בשילוב של רואי חשבון או כלכלנים בנוסף למומחי מס. חלק מהמשרדים אף מצליחים לגייס אליהם את מי שהיו בכירים ברשות המיסים ומכירים אותה מבפנים. שיתוף הפעולה יוצר מומחיות בין הגורמים אשר יוצרת יעילות ויכולה להביא לידי חסכון משמעותי של כסף.
בטרם תפנו לשירות דאגו לקבוע פגישה פרונטלית עם עורך דין גילוי מרצון, כדי לקבל ממנו מידע על התהליך, ובמיוחד כדי להתרשם ממנו. היו קשובים לאינטואיציות שלכם, לשפה המילולית והבלתי מילולית שלו. אל תתביישו לשאול על הותק המקצועי והצלחות מוכחות.
חשוב שעורך הדין יהיה מקצועי אך לצד זאת גם יסב לכם תחושת בטחון ורוגע. תהליך כזה יכול להיות מלחיץ עבור אחדים אשר אינם מנוסים בו. לא פעם נוכחנו בתפיסה של הנושים החוששים מתיוג שלהם כעבריינים בעוד שלא כך הדבר, ועורך דין טוב יוכל ללוות אתכם בבטחה בתהליך. זכרו, ישנם עורכי דין מקצועיים בשוק דיני המיסים, ובסוף תבחרו באחד.
משרד עו"ד משה קריסי ושות', הינו מאגד תחתיו עורכי דין גילוי מרצון יחד עם אנשי מקצוע מתחום המיסים. זהו משרד בעל ותק מקצועי מוכח, בעל ומנהל המשרד עו״ד משה קריסי הינו יוצא רשות המיסים ומכהן כיו״ר ועדת המיסים בלשכת עורכי הדין מחוז מרכז, עוד תוכלו לקרוא רקע נרחב כאן באתר. צוות המומחים שלנו ילווה אתכם בהליך גילוי מרצון תוך מתן מידע מקצועי מקיף וייצוג אל מול הרשויות. פנו אלינו, אתם לא לבד.
השינויים האחרונים בחוקי המס בישראל, ובפרט ביטול הפטור מדיווח לרשויות המס על הכנסות ונכסים בחו"ל ששייכים לעולים חדשים ותושבים חוזרים בארץ – מעוררים דאגה בקרב
מעבר בין מדינות הוא הרפתקה מרגשת, אך כזו הטומנת בחובה גם אתגרים רבים, ביניהם ניהול של היבטי המיסוי הנוגעים למעבר לחו"ל. בהקשר זה, גם טעויות
חולמים על חיים חדשים במדינה אחרת? קורצים לכם אתגרים מקצועיים מעבר לים? רילוקיישן עשוי להיות הגשמת חלום עבור רבים, אך לצד ההתרגשות והציפייה, אורבת גם
רילוקיישן: חלום או סיוט מבחינת מס? עולם שלם של אפשרויות קורץ לכם מעבר לים? קריירה בינלאומית מפתה? הרפתקה חדשה מחכה מעבר לפינה? רגע לפני שאתם
האם ידעתם שכל עסקה בינלאומית, כל העברת כספים בין מדינות, וכל השקעה מעבר לים, גוררים אחריהם עולם שלם של חוקי מס ותקנות בינלאומיים? אז אילו
האם אתם חולמים על מעבר לחו"ל? רילוקיישן יכול להיות הזדמנות נהדרת להרחבת אופקים, פיתוח קריירה וחוויה תרבותית חדשה. אך לפני שתתחילו לארוז את המזוודות, חשוב